Pensum

Med blanke ringer i ugleskogen

Kattugleungen ser rett og slett komiske ut, der den sitter på ei grein og myser i undring mot oss tobeinte. Ikke så rart om den er forundret, dette er første gangen den ser verden utenfor veggene i fuglekassa.

Tekst og foto:
Steinar Væge

UTENFOR: Ute av fuglekassen for første gang. Den lurer kanskje på hvilke underlige skapninger vi er.

TØYPOSE: Ugleungene legges i en tøypose, både for at de skal være rolige og lettere å transportere ned fra treet.

Når vi beveger oss innover i skogen, oppstår en følelse av spenning. Vi går sakte og mest mulig lydløst, og snakker lavmælt til hverandre. Det minner om da vi som unger lekte cowboy og indianer. Spenningen skyldes sjansen for å bli angrepet av ei illsint uglemor, og hun er ikke til å spøke med. Nebb og klør er sylskarpe, og uglemor sikter gjerne på hodet når hun kommer stupende på lydløse vinger gjennom løvverket. Det er ikke fritt for at adrenalinet stiger ved tanken på et mulig uglemor-angrep.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.