Friluft

Kortreist katastrofe

Alle skal på tur om dagen. I nærmarka. Med sovepose og hengekøye og mobiltelefon så vi kan fortelle alle at #natureneråpen. Åpen, ja bevares. Trivelig, ikke alltid. Noen turer gjør seg best som gode historier i ettertid.

Tekst:
Gro Johansson
Foto:
Vigdis Monsen

FALL: Dersom en turgåer først skal gå på trynet i en kvisthaug i et hogstfelt, vil det være med oppimot 30 kg på ryggen. Salig Murphy gnir seg i hendene og mumler «hva var det jeg sa?»

Med koronaen snikende rundt på alle kanter har turfolket (meg selv iberegnet) villig lagt ut inspirerende bilder på Insta for å få folk opp fra sofaen, ut av døra og inn i skogen. Noen oppfordrer til å prøve nye stier, andre til overnatting i hengekøye. Alle forteller om gleden ved å være ute, om at det egentlig er dette vi er skapt for, om at alle mennesker har et iboende behov for å være i ett med naturen, bare de kjenner godt nok etter. Alt framstilles positivt, som om nøkkelen til en lykkelig tilværelse med hjemmekontor og hjemmeskole og egentrening og kanskje karantene, finnes i naturen. Bare vi kommer oss ut, blir alt bra.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.