Friluft

Grønne sykkelruter

Har du lyst til å prøve trygg og bynær sykling på naturpregede og vakre ruter? Syklistenes Landsforening har kartlagt og kvalitetssikret 27 nye «Grønne sykkelruter» i de større byområdene våre. De nye rutene finnes i Kristiansand, Drammen, Nedre Glomma, Grenland og Oslo.

Tekst og foto:
Øyvind Wold

Grønne sykkelruter

Et prosjekt med formål om at flere skal benytte mulighetene for lokalt, bynært og kortreist friluftsliv. De Grønne sykkelrutene skal være kvalitetssikrede ruter og en lavterskel-aktivitet som skal kunne gjennomføres av de fleste, inkludert barn fra rundt ti år. De skal også være et tilbud til de som føler seg utrygge i biltrafikken. Prosjektet er finansiert av Miljødirektoratet, Kultur-departementet, og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

– Med reiserestriksjonene som følge av koronaviruset mener vi de Grønne sykkelrutene er særlig aktuelle nå, sier Børge Roum i Syklistforeningen, som har jobbet med disse rutene siden 2018.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.