Friluft

Øyriket på langs

Linas Johan Hanssen Hauge gikk i sommer over 62 mil gjennom alle de 12 kommunene i Lofoten og Vesterålen for å samle inn penger til Kreftforeningen.

Tekst og foto:
Linas Johan Hanssen Hauge

ANDØYA: Livet som asfaltekspedisjonist og landstryker kan være ganske tiltrekkende, og en får en perfekt mulighet til å kombinere friluftsliv med de gode som samfunnet byr på. Dette leverer interessante eventyr. Andøy, Andøy kommune.

«Det er galskap satt i system» husker jeg at min bestemor hadde sagt til meg på telefonen, og jeg tenkte at hun nok hadde litt rett i det. Jeg skulle gjøre det igjen, bruke hele sommeren min til å gå til fots med ryggsekk og flagg gjennom en masse kommuner for å vise min støtte til kreftsaken, samt samle inn noen kroner. Å traske dag på dag etter asfalten, og for avvekslingens skyld en sti i ny og ned når det var kortere enn veien. Kanskje det er galskap, kanskje ikke. Er det ikke noe som heter at de gale har det godt?

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.