Friluft

Turtips til spennende områder

Friluftslivets uke

Tekst og foto: Redaksjonen i Friluftsliv

MIDNATTSSOL: Bli med du også, og marker starten på Friluftslivets uke i september. Sett opp teltet og sov godt utendørs.

Fra 5. – 13. september inviterer Norsk Friluftsliv, fellesorganisasjonen for 18 friluftslivsorganisasjoner, til årets morsomste aktivitetsuke over hele landet.

I 2020 vil Friluftslivets uke gå som tilnærmet normalt, og uka kickstarter med #nattinaturen hvor hele Norge sover ute. I fjor sov opp mot 100.000 ute denne natten. Friluftsliv og uteaktiviteter er i vinden som aldri før. På grunn av pandemien vil folk trolig sette ekstra stor pris på å kunne komme seg ut og delta på artige aktiviteter.

Årets Friluftslivets uke vil likevel bli litt annerledes. Alle arrangører må ha et ekstra fokus på smittehensyn, og må følge de pålegg og føringer som kommer fra helsemyndighetene.

Signalene fra myndighetene er at hvis gjenåpningen av samfunnet går bra, vil man trolig åpne for større ansamlinger av mennesker. Inntil 31. august er det ikke lov med kultur- og idrettsarrangementer på over 500 personer.

I den nasjonale markedsføringen kommer Norsk Friluftsliv til å ha et særlig fokus på nærturer og lavterskelaktiviteter.

Norsk Friluftsliv oppfordrer alle som arrangerer noe i Friluftslivets uke til å registrere sine arrangementer i den nasjonale aktivitetskalenderen. Alle som registrerer sine arrangementer her er med i trekningen av 5.000 kroner, til bruk til innkjøp av utstyr eller annet til sitt lokale lag, forening, kommune etc.

Organisasjoner tilsluttet Norsk Friluftsliv: 4H Norge, Den Norske Turistforening, Forbundet KYSTEN, Norges Seilforbund, Norsk Orientering, Norges Klatreforbund, Kristen Idrettskontakt, Norges Turmarsjforbund, Norges Jeger- og Fiskerforbund, KFUK – KFUM-Speiderne, Norges Padleforbund, Norges Røde Kors, Norges speiderforbund, Norsk Kennel Klub, Skiforeningen, Syklistenes Landsforening, Skogselskapet, Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.