Friluft

Tok 23 fjelltopper på 2 uker

«Nå er det bare litt igjen til toppen!» ropte kompisen min Kent David mens jeg satt og pustet tungt på en sten. Svetten piplet frem på pannen som om det var fra et dusjhode. Den nordnorske sommersolen stekte godt i nakken.

Tekst og foto:
Linas Johan Hanssen Hauge

TÅKEN LETTER: Fantastisk utsikt mot Andørja og Langlitinden på 1.276 meter, nord Europas høyeste fjelltopp på en øy.

Han hadde vært her tidligere samme sommer for å sjekke ut ruta vi hadde planlagt, og om det i det hele tatt lot seg gjøre å bestige seks fjell på en dag i Narviks bakgård, en lekegrind for fjellglade mennesker. Og alt det for en god sak. At jeg hadde gått nesten 12.000 høydemeter på de forrige åtte dagene var godt merkbart i muskler og ledd, og at jeg hadde vrikket ankelen min et par uker før prosjektstart var også en utfordring. Jeg reiste meg opp, åpnet øynene og skuet ut over Ofotens mektige fjell, og karret meg videre til toppen. Hva i alle dager drev jeg med?

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.