Friluft

Spinnvilt

Som førstereisgutt kribler det i magen når en av de mer spennende elvene i Innlandet dukker opp. Med på laget har jeg en garvet sportsfisker som avslører et par av ørretens hemmeligheter.

Tekst:
Bo Lindblad
Foto:
Cato Haraldsen
Foto:
Bo Lindblad

I HÅVEN: Brølet fra Cato forteller lidenskapelig at noe stort er i gjære.

Med nyinnkjøpt haspelstang, snelle med fireline og spinner rusler jeg nedstrøms langs elvebredden og lytter til erfarende råd fra Cato. Vi går med god avstand fra elvekanten for ikke å skremme ørreten. Over oss henger skyer som bomullsdotter på himmelen, her og der sniker solstråler seg utenom og treffer elvens sakteflytende vann. Kalenderen viser ultimo juni, vannstanden er større enn vanlig og kun enkelte steder ses steiner store nok til å danne strømkanter. Vinden er merkbar. Skeive og krokete fjellbjørk bøyer seg i kastene som til tider danner kraftige krusninger på vannet.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.