Pensum

Vintermoro i vinterland

Av
Ingvild Blomseth Helgesen
, Midt-Troms friluftsråd

Snøhule, vintertelting og samhold. Det er mange opplevelser som havner i minneboka etter tre dagers vintercamp for ungdom i indre Troms.

En samlet gjeng får en innføring i rutiner for vintertelting. To av ungdommene ville også sove i snøhule. Værgudene har vært rause på nedbørsfronten, og det går raskt å finne en egnet skavl. Det som tar tid, er å grave ferdig en snøhule for to karer som er 190 cm på sokkelesten.

Torsdag 5. mars møtte ti ungdommer i alderen 13-16 år ved Bjørnsmo i Bardu til vintercamp. Arrangøren Midt-Troms friluftsråd klargjør sammen med deltakerne storsekker, ski før de blir delt i to grupper. På skietappen inn til Kampenhytta får ungdommene i oppgave å registrere fuglearter og dyrespor. I tillegg skal de lære nok om sidemannen til å presentere hverandre ved ankomst hytta. Det tar ikke mange minuttene før det er fart på både skiene og snakketøyet.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.