Friluft

Vårløsning i Langsua

Tekst og foto:
Bo Lindblad

Det er dypt meningsfylt å traske fire dager gjennom våt snø og krysse elver med ski på beina. Bare spør Sandra og Julie.

Venninnene på elleve og tolv år er på tur med fjellski, pulk og fedrene sine. Firkløveret befinner seg nord for Langsua nasjonalpark i området rundt Hersjømyrin naturreservat. Landskapet veksler mellom langstrakte myrer, fjelltopper på tolv- til attenhundre meter over havet og lett kupert skogsterreng med skeive og krokete fjellbjørk. Turen går i sirkel rundt innsjøen Øyvangen med selvbetjeningshyttene Oskampen, Skriurusten og Storhøliseter som husvær. Vi er i slutten av april, tiden der naturen beveger seg fra stillhet til liv. I åpent lende er barflekkene tidvis større enn hvitflekkene. Snøen i bjørkeskogen er råtten, og mens isen nekter å gi slipp på vannene, har den sluppet jerngrepet om elvene. Det siste skal vise seg å bli en overraskende utfordring.

LANGSOM LUNSJ: Etter harde økter gjennom tung vårsnø smaker det godt med varm sjokolade og spekepølse til lunsj.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.