Friluft

Høyt og lavt på Senja

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

Øya Senja er på mange måter hele Norge i miniatyr. Det er kort mellom spisse og tøffe fjell, fjorder og hvite strender, snaufjell, myrområder, gammel furu- og bjørkeskoger. Denne øya har alt en friluftslivelsker kan ønske seg.

 

STARTEN: Første del av turen opp mot Segla går i ganske lett terreng, med glissen bjørkeskog og på en markant sti. Turen opp til toppen tar ikke stort mer enn en og en halv time. Etter en halv time er du oppe på aksla mellom Øyfjorden og Mefjorden (og mellom Barden og Segla). Derfra går stien rett opp langs den bratte ryggen på Segla.

Senja minner om Lofoten, men på Senja er naturen enda mer variert. Og kanskje det viktigste; her er det bedre tilrettelagt for turister, og det er mye mindre folk. Majestetisk fjelltopper, nordlys og en vakker kyst gjør øya til et komplett eldorado for turfolk.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.