Utstyr

Test av utstyr

ODIN HUGINN PANT

BESKRIVELSE:

Stoffet i buksa er av mykt og fleksibelt softshell-materiale med solid stretch.

Borrelåser og to trykknapper i midjen, men også hemper for bruk av belte. Buksa har tre lommer med YKK-glidelåser. To lommer på hoftene og ei lomme midt på høyre lår.

Nede på anklene er det borrelåsåpning/lukking og tre trykknapper for justering av buksebredden. Det er også en glidelås på utsiden av leggen som går helt ned til enden av buksebenet. På innsiden av buksebenene er det fastmonterte gamasjekroker.

Helly Hansen skriver at buksa egner seg til fjellklatring, camping og fjellturer og turgåing.

ERFARINGER ETTER BRUK:

Jeg har brukt denne buksa siden sommeren 2019. For det meste på fotturer, men også på skiturer og sykkelturer. Helly Hansen opplyser at dette er en helårsbukse. Det kan nok stemme det. Men mine erfaringer er at dette er en mer tresesongsbukse for vår-,

sommer og høstbruk. Grunnen til det er at buksa blir noe kald når temperaturen er under null grader. Ekstra kaldt blir det på knærne om det blåser. Da anbefaler jeg at du bruker stillongs, eller i hvert fall ulltruse, under buksa.

Totalt sett er dette en super allround turbukse som ikke har vist tegn til skader eller slitasje etter 45 dagsturer i all slags vær. Buksa er meget behagelig å ha på. Buksa bøyer, strekker og føyer seg etter alle bevegelser på grunn av det myke stretchstoffet. Bøyer du seg ned på huk, så er det ingen motstand i buksa verken på knærne eller på rompa.

SPESIFIKASJONER:

Mykt og fleksibelt softshell-materiale med solid stretch.

Vannavvisende, vindtett og ventilerende.

PFC-fri vannavstøtende behandling (DWR).

Softshell og dynamisk passform som gir komfortabel bevegelsesfrihet under ulike forhold.

En avrundet, aktiv passform gir komfort og beskyttelse i de fleste forhold.

Leddet knemønster som gir buksebenet en aktiv fasong.

PRIS: 1.699,-

BRUKT: Ca. 45 turer

VEKT: 570 gram

MER INFO: www.hellyhansen.com

TESTET AV: Bjørn A. Esaissen

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.