Utstyr

Vi holder deg oppdatert på nytt turutstyr

Utleie av turutstyr

Tekst:
Renate Solhaug

Foto. Redaksjonen i Friluftsliv

Å oppleve naturen trenger ikke å koste mye. For den optimale opplevelse i naturen kreves det gjerne en hel del utstyr, i alle fall om man har tenkt å ferdes i naturen over en lengre periode. Forskjellige aktiviteter krever ulikt spesialutstyr og alt dette utstyret er ofte veldig dyrt og nødvendig. Det finnes imidlertid alternativer til å kjøpe alt selv.

Delingsøkonomien har begynt å vokse fram i landet og det fører med seg mange fordeler for oss som liker å ferdes i naturen. Det finnes i dag muligheter for å leie utstyr direkte fra andre privatpersoner gjennom apper som for eksempel Hygglo. Ofte blir dette mye billigere enn å kjøpe, i tillegg kan du ta med akkurat det utstyret du trenger, verken mer eller mindre.

Vi har nok alle sammen grublet lenge og langt før vi kjøper noe. Si at du skal kjøpe et telt. Du vet at dere vanligvis er 3 personer på tur sammen, men du ønsker ikke å kjøpe et telt for 3-pers, det kan jo hende at både en og to til følger med på turen. Til slutt kjøper du et firemannstelt som kompromiss, før dere på neste tur kun er 2 personer. Da føles et firemannstelt unødvendig stort og tungt.

Nettopp dette er en av de største fordelene med å leie utstyr i stedet for å kjøpe. Du kan leie akkurat det du trenger for akkurat det tilfellet. Er dere to personer, leier dere et tomannstelt for denne turen, mens neste gang er dere kanskje seks. Da leier dere et seksmannstelt. Enkelt!

En annen stor fordel er at det ofte er, beregnet per time brukt, betydelig billigere å leie enn å kjøpe. Selv om vi elsker å være ute i naturen, så er vi gjerne ikke det like ofte som vi skulle ønske. Derfor blir det billigere å leie.

Den siste fordelen er at det er bra for miljøet, noe som bidrar til at vi og kommende generasjoner kan fortsette å nyte våre vakre fjell, fjorder og vidder.

På Hygglo kan du leie det meste av utstyr du trenger for ditt friluftsliv. Alt fra telt, ryggsekker og stormkjøkken til kajakker, sykler, nødsendere, bæremeis for barn, fjellpulker, soveposer og mye mer.

Mer in www.hygglo.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.