Friluft

Høgruta – drømmetur i Jotunheimen

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

Med sine drøye 85 kilometer og 7.600 høydemeter fremstår Høgruta som litt utilnærmelig for de fleste. Men med god trening og litt over middels skiferdigheter kan dette gjøres til en av de mest fantastiske opplevelsene du kan få med ski på beina!

Livet er godt! Svetten siler i solsteiken mens vi traverserer opp mot Surtningssue.

Høgruta ble etablert i 2013 som en norsk variant av den klassiske Haute Route gjennom Alpene fra Charmonix til Zermatt. Den orginale Høgruta regnes å gå fra Bessheim over toppene Besshøe (2.258 moh.), Surtningssue (2.368 moh.), Glittertinden (2.452 moh.), Galdhøpiggen (2.469moh.) og Storebjørn (2.222moh). For den virkelige entusiast finnes det i tillegg en rekke andre «småtopper» som kan besøkes underveis.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (12) og Kaja (8).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.