Friluft
Svalbard

Et arktisk eventyr

Norge byr på noe som kanskje er verdens mest tilgjengelige virkelige arktiske villmark – nemlig Svalbard. Her oppe blant isbjørner og enorme brefronter har i alle fall jeg funnet mitt paradis.

Tekst og foto:
Johnny Larsen
– www.jlarsenphoto.com

På den rette tiden av året er det ikke lenge mellom soloppgang og solnedgang, dersom det i det hele tatt er et skille mellom de to. Her følger jeg spor etter polarreven, i håp om å møte å det vakre dyret.

Påsken kommer om noen uker og med den kommer høysesongen for opplevelser på snødekte vidder og fjelltopper. Vi nordmenn er bortskjemte når det kommer til storslåtte naturområder. For det fleste må en ikke reise særlig langt før en befinner seg i et vinterparadis. Nettopp av den grunn har jeg alltid følt meg ekstra eventyrlysten.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.