Utstyr

Test av utstyr

Fischer e99 easy skin

Beskrivelse:

Dett er en lett stålkantski med rockertupp. Det vil si at tuppen er bøyd opp litt lengre inn på skien. Skiene vil da svinge lettere og søke mer oppover i snøen. Skimodellen E99 har 12 mm innsving. Skiene brukes i og utenfor løyper, ofte benyttet fra hytte til hytte på fjellet. Sintret belegg gir god gli og gjør skiene lette å gå med. Den lette og sterke AirTec-kjernen gjør skiene sikre også under røffe forhold på fjellet. Easy Skin gir mulighet for Fischers egenintegrerte fell. Enkelt feste i forkant av smørelomma som fellen lett klipses på og festes til smøresona, genialt enkelt og raskt på og av.

Erfaringer etter bruk:

E99 er klassikeren fra Fischer. Jeg har brukt denne modellen i over 20 år, og skiene har kommet i nye farger og nytt design en rekke ganger opp gjennom årene.

Dette skiparet (avbildet) har vi nå testet i ett år. Det har blitt godt over 50 skiturer både på fjellet og i skogen, både i oppkjørte løyper og utenfor løyper.

Kortfellsystemet på skiene er rett og slett imponerende. Aldri før har det vært så greit og enkelt å ta på og ta av feller.

E99 har integrert feste for kortfeller. Dette gjør det mulig å få skikkelig godt feste og uten bruk av voks og klister. Kortfellen festes i hullet på fremskien og legges bakover i smøresonen. Med kortfell får du fantastisk godt feste, og samtidig brukbar glid, (kortfeller kjøpes løst). Er man på langtur og trekker pulk, er det helt nødvendig å bruke feller.

Fischer E99 Easy Skin Xtralite fjellski er den perfekte allrounder for varierte turer i skogen og på fjellet. Førstevalget for alle som trenger en lett, solid og anvendelig fjellski til turer i skogen og på høyfjellet.

Dette er stive og stødige ski som ikke «gir seg» og «gir etter» når du kjører f.eks. i skråhellinger på vanskelig føre som is og skare. En skimodell som du kan stole på under tøffe og harde forhold. Mykere skimodeller har mye lettere for «å gi seg» på hardt og vanskelig underlag, selv om de har hele stålkanter.

E99 en meget god allrounder som har hele stålkanter, langspenn og har god smørelomme. Bredden gir god bæreevne utenfor løypene, og skiene passer også nedi sporet på oppkjørte løyper. Dette gjør denne skimodellen meget anvendbar under alle forhold. En skimodell som man kan stole 100 prosent på.

SPESIFIKASJONER:

Lengder: 180 – 210 cm (5 cm intervall)

Mål: 66/54 /61 mm

Vekt: 1.950 gram per par (200 cm)

Kjerne: AirTec utfrest trekjerne

Såle: Sintret (SinTec)

Hel stålkant

Kompatibel med Fischers kortfellsystem (kortfeller følger ikke med)

Anbefalt skilengde er kroppslengde + 15-25 cm.

PRIS: 4.100,-

BRUKT: Over 50 skiturer

MER INFO: www.fischersports.com

TESTET AV: Bjørn A. Esaissen og B. Risan

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.