PENSUM

På tur med truger

Tekst:
Tor Olav Haukedal
Foto:
Mattias Jansson

For en skinasjon som Norge er det sjeldent at truger blir brukt når det har blitt en ny sesong med vinter og nye turgleder.Preparerte skiløyper venter med silkeføre, nytt utstyr skal prøves og frostrøyken damper som røyksignaler i løypene. Det er godt kjent at nordmenn er født med ski på bena, og det er heller ikke uten grunn at Norge jevnlig stiller opp med verdens beste utøvere i skisporten. For en vanlig turgåer er en skitur god trening, det er sosialt og det kan være en flott måte å komme seg ut i marka på når det har blitt en ny vinter med blanke ark og nok snø.

ANNERLEDES: Å bevege seg med truger gir en unik mulighet til å få med seg hva vinternaturen byr på.

For de som søker en annen nærhet med naturen, er truger et alternativ som kan være verd å prøve når årstiden stiller opp med sin årlige og hvite festdrakt. Å bevege seg med truger gir en unik mulighet til å få med seg hva naturen byr på av detaljer når det også er vinter.

2. TRUGETUR: I dyp løssnø og på våt, råtten vårsnø er det bedre å bruke truger enn å gå på ski eller bena.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.