PENSUM
GO’BITEN

Shakshuka (Tomatgryte)

Tekst og foto:
Trude Witzell

Dette skulle være en høsttur inn i Tylldalen, men ble plutselig en skikkelig vintertur med 20 cm nysnø og nærmere 10 minusgrader. Det stoppet ikke oss, vi bare nøt forsmaken på vinteren. Det var utrolig vakkert, som å se inn i et eventyr fra Asbjørnsen og Moe om “landet langt langt der borte”. Og hva passet ikke bedre da enn å lage en gryte med eksotiske krydder og utenlandske impulser?

2 porsjoner

3 ss olje (eller smør)

2 hvitløksfedd

½ ts tørket chili

1 ss paprikapulver

1 ts spisskummen

1 pk knuste tomater (400 gram)

50 gram fetaost

2-4 egg

Bladpersille

Salt og pepper

Varm olje eller smør på svak varme, tilsett krydder (jeg pleier å blande krydder hjemme i en liten pose) og hvitløk (kan sløyfes).

Surr dette sammen et par minutter og tilsett knuste tomater, samt salt og pepper. La det putre i 10 minutter (med lokk om mulig) på svak varme. Bland inn bladpersille, lag en fordypning i tomatsausen og knekk eggene i fordypningen. Skru opp varmen og la det putre i 5-8 minutter (kommer an på hvor hardkokt du vil ha plommen).

Smuldre over fetaost og litt ekstra bladpersille.

Server gjerne med brød (f.eks. ristet polarbrød). Om man ønsker å spare oppvask, kan man droppe fat og finne fram 2 skjeer.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.