Friluft
Fotogalleri

Vintertur på fjellet

Tekst og foto.
Bjørnar Valstad

Det er vinter og det første store snøfallet har forandret den triste og grå høstskogen til et vakkert julekort. Det er stille og vakkert. Jeg spenner på meg mine ski og legger kursen oppover lia. Gjennom furu og bjørkeskogbeltet og opp på snaufjellet. Målet er å nyte kuldegradene, vasse rundt i stille snødekt skog og kanskje få noen gode øyeblikk på fjellet før den korte dagen glir over til kveld.

Det er kaldt på snaufjellet! Når solen går ned, farges horisonten vakker rosa og blå.

Turen starter nede i vakker furuskog kledd i den hviteste snø

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (12) og Kaja (8).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.