Friluft

Spor i stille skog

Tekst og foto:
Steinar Væge

Når vinteren først bestemmer seg for å være vinter, kan det bli utrolig vakkert i skogen. Spesielt etter at snøen har lavet ned og dekorert i naturen.

FRIHET: Å gå på ski gjennom stille snølandskap gir en herlig følelse

Det finnes knapt noe så stille som snø som faller ned og legger seg på marka. Det starter med vanndråper i skyene, som fryser til snøkrystaller. Vakre små rosetter som ingen er helt like, om en skal tro på de med kunnskap om dette. Snøkrystaller som griper fatt i hverandre som kjærestepars fingre, og blir til snøfiller som danser ned fra himmelen. Noen legger seg i trærne, mens andre fortsetter ned på marka og blir til et stille snølandskap. Sola stiger så vidt over horisonten. Lufta er skarp, og det gufser kaldt fra stille skog. Jeg ploger i urørt snø, og legger spor bak meg som avslører hvor jeg går.

ELGSPOR: Her har skogens konge banet seg vei gjennom meterdjup snø, som en full sjømann.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.