Friluft

Tanker, planer og gjennomføring av langtur

Tekst og foto:
Simen Nævestad

I et halvt år har jeg tenkt på tur hver dag. Fra jeg sto opp til jeg la meg kvernet tankene utelukknede rundt prosjektet mitt. 6 måneder, alene, med kun en hund som følgesvenn gjennom skandinavisk villmark midt på vinteren.

UVÆR: Langs kungsleden ble jeg overraska to ganger av skikkelig dårlig vær. Jeg sover sjelden så godt som når teltet rister, og jeg vet at det er masse snø på stormmattene, og bardunene sitter skikkelig.

Etter å ha fullført videregående skulle jeg begynne førstegangstjenesten min i Finnmark som grensejeger langs den norsk-russikse grense. De vanlig 12 måndene gikk fort, og planen var etter videregående at jusstudiene skulle påbegynnes etter et år. Tjenesten i Pasvik Grensekompani ved Garnisonen i Sør-Varanger passet meg derimot så bra at jeg villig takket ja til 6 måneders «ekstra» førstegangstjeneste. Sammen med patruljer langs Pasvikelvas bredder gikk det merste av ledig tid med til jakt og fiske, og det var her ideen om å gjennomføre en skikkelig langtur dukket opp. En ide ble med tiden til en plan, og når jeg skulle begynne på mitt siste halvår som grensejeger hadde jeg bestemt meg. Jeg skulle gå hjem til Tvedestrand når jeg var ferdig som grensevakt. Jusstudier fikk vente. Tid har jeg fortsatt masse av.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.