Friluft

Den beste tur med barna

Tekst og foto:
Kasper Engelhardt-Bergsjø

Hjemme igjen fra årtiets beste tur. På tur har jeg vært mange ganger før, men jeg har aldri opplevd en telttur på vinteren sammen med barna mine. Det var de som gjorde turen til noe helt særlig. De har lekt og sunget, og latteren har runget mellom trærne. Selv med temperatur ned til 25 minus har Øyvind på 6 år og storebror Martin på 8 år jobbet i vei og klart seg bra.

LEIRPLASSEN: Teltet er satt opp og leiren er ferdig rigget. Da er det bare å holde varmen og gjøre seg klar til mørket siger på.

Barna har frosset veldig lite underveis, takket være en masse varme klær, og mine tidligere erfaringer med kaldt vær. Men der er tidspunkter hvor det bare er kaldt. For eksempel når vi skal ut av soveposen om morgenen, og tiden før der kommer varme i teltet fra primusen på kvelden.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.