PENSUM
Fra Friluftsrådene

PODKASTEN er ute!

Kampen om arealene!

Hvorfor taper naturen mot næring, samferdsel og vekst – gang på gang? Hvorfor forsvinner løkkene, de grønne områdene mellom husene, engene, kantvegetasjonen og gammelskogen som gir liv til insektene? Naturpanelet (IPBES) har slått alarm om naturmangfoldet i verden, og en av de største truslene er nedbygging av arealer. Under Arendalsuka arrangerte Friluftsrådenes landsforbund seminar sammen med NINA, WWF, SABIMA, Norsk Friluftsliv og DNT et viktig seminar for alle som er opptatt av naturen. Seminaret som var godt besøkt belyste mange viktige spørsmål som f.eks hva slags konsekvenser nedbygging av natur har for folk – og for naturen selv? Er lovverket, virkemidlene og prosessene gode nok for å sikre naturen i Norge?

Arendalsuka er en viktig arena for mange mennesker men også for naturen, her fra panelrefleksjoen som du nå kan høre som podkast.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.