Friluft

Thor Gotaas

Forfatter, foredragsholder og friluftsmann med sære trekk
Tekst:
Steinar Væge

Thor Gotaas er den eneste som har syklet Den store styrkeprøven, plantet trær, samt holdt foredrag for kongen – iført de samme klærne. Den 10. oktober slipper han sin nye bok ut på markedet. Den handler om utedoens historie.

NOTERER: Underveis langs Martin Stokken sin skolevei noterer Gotaas i ei blokk, men «noterer» det meste i hodet.

Foto: Steinar Væge

Thor Gotaas (54) er en hyppig brukt foredragsholder i både radio, Tv og arrangementer rundt omkring. Han har en fortellerstil som rydder vei i hjernebarken, og budskapet når fram hos den som lytter. Stemmen er klar og tydelig, ja litt intens, og årstall og hendelser ryr ut som erter fra en sekk. Han snakker gjerne på inn- og ut-pust.Det er mange år siden jeg begynte å spisse ører når Gotaas sin stemme lød gjennom eteren. Det var derfor ekstra stas da jeg fikk anledning til å treffe Gotaas, og til og med bli med på en fottur. Vi skulle følge i Martin Stokken sine fotspor, der Stokken som guttunge gikk mellom hjem og skole i veiløst terreng i Snillfjord i Trøndelag. Bakgrunnen for turen er at Gotaas skal holde et foredrag om Stokken i forbindelse med avdukingen av en statue av idrettshelten i hjemkommunen.

TRÆR: Hvert år planter Gotaas 40.000 trær på oppdrag for eiendomsselskapet Phil AS.

Foto: Benedicte Strand

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.