Friluft

Nattpadling på Senja

Tekst og foto: Bjørn A. Esaissen

Taggete fjell ruver i landskapet. Fargen på det krystallklare vannet glir over i turkis. Kritthvite korallstrender ligger tett i tett. Vi fant padleparadiset blant de nesten 100 øyene i Bergsfjorden.

Vi er i skjærgården utenfor Hamn på vestsiden av Norges nest største øy. Senja er kjent for sitt varierte landskap og har blitt kalt et Norge i miniatyr. Yttersiden er preget av dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, men også av idyllisk skjærgård og flotte strender. På innsiden er det fruktbar jord og et vennlig landskap med bølgende åser og bjørkeskog. Inne i dalene ligger trivelige bygder og småbruk. Sør-Senja er berglendt med svaberg og furuskog. Her ligger også Ånderdalen nasjonalpark.

SKJELL: Det er ikke hvite sandstrender, men hvite strender som består av småpartikler av knuste koraller.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.