Friluft

Det ekte hyttelivet

Tekst og foto:
Silje Bringsrud Fekjær

Det er oktober, mørkt og vått da vi stopper bilen. Men skal vi komme frem til hytta i kveld er det ingen bønn. Vi snører støvlene, tar på oss sekkene, finner frem hodelyktene. Først da oppdager vi at tredjemann i turfølget ikke har hodelykt. Ikke sekk eller støvler heller. Hun har trillekoffert og høyhælte sko. Nå ser hun forbauset på oss: «Jeg trodde dere sa vi skulle på hyttetur?»

SØSKENIDYLL: I korte øyeblikk på fjellet glemmer man til og med å krangle.

For mange nordmenn er det det enkle hyttelivet som er det ekte. I den grad at vi helt kan glemme å fortelle andre hva vi mener med hyttetur. For min uforberedte turvenninne fra Gøteborg betydde hyttetur bilvei til døren, strøm, vann og varmekabler. For oss betydde hyttetur vedhogst, gassbluss og å hente vann i bekken. Slik var det i mange år. Så fikk vi barn. Etter et par år med amming og bleieskift i minusgrader innendørs og vasking av babyklær i iskald fjellbekk begynte tanken på et annet hytteliv å snike seg på. Da barnet fylte to, kjøpte vi hytte. Ikke et av de moderne hyttepalassene som vi fremdeles tok avstand fra, men strøm, bilvei og snurredo. Da neste baby kom, ble det innlagt vann og ring hytta varm også. I småbarnsårene var det helt fint.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.