Pensum
Fra Friluftsrådene

Skjergardsteneste også i Møre og Romsdal!

Kysten frå svenskegrensa til og med Hordaland har hatt den sidan 90-talet. No er Skjergardstenesta endeleg etablert også i Møre og Romsdal, med «Ludvig» i full drift. Når alle til slutt blir samde og dreg lasset i lag, er det meste råd å få til.

Tekst og bilder:
Pål Vinje
Leder Polarsirkelen friluftsråd

Foto: Pål Vinje

Båtane med bauglem, den karakteristiske raudfargen, to loddrette kvite og ei blå stripe ved baugen og terne i logoen, er eit velkjent og kjært syn langs kysten på Aust-, Sør- og Vestlandet. Der har mannskapa i Skjærgårdstjenesten slått gras og fjerna krattskog på øyar og holmar, bygd kaier og lagt ut flytebrygger, sett opp toalett, laga til grill- og bålplassar, bygd gapahukar, frakta beitedyr og rydda søppel i nesten tre ti-år allereie. Men frå Sogn og Fjordane og vidare nordover langs Norskekysten har befolkninga berre sett Skjærgårdstjenesten i aksjon i reportasjar på TV.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.