Friluft
Jan on tour

Far og sønn på villmarkstur

I fire utgaver av magasinet Friluftsliv følger vi pappa Jan Kåre (35) og sønnen Conrad (9) på deres spennende turer i Norge.

Conrad har unnagjort siste skoledag og sommerferien er endelig i gang. Vi pakker utstyr, hund og oss selv i bilen, for å starte sommerens første villmarkstur. Denne turen går til indre Østfold, nærmere bestemt Rakkestad og Aremark.

Tekst og foto:
Jan Kåre Pedersen

FRØNESJØEN: Conrad prøver fiskelykken utenfor gapahuken ved Frønesjøen.

Midt imellom Rakkestad og Aremark svinger vi av for å finne frem til stedet vi har blitt så glad i, nemlig Frønesjøen. Dette er et idyllisk sted med vakker natur, gode fiskemuligheter og ikke minst total stillhet fra byens mas og jag. Fra parkeringen går vi langs en lettgått og godt merket sti opp til vannet. Turen tar oss ca. 30 min, men vi har vært her før og har funnet oss en plass vi trives godt på. Vi fortsetter derfor å gå 15 minutter til opp langs vannet frem til vi kommer til en oppsatt gapahuk med bålplass. Et stykke bak gapahuken er det også en utedo, noe min sønn spesielt er meget glad for å ha muligheten til å benytte seg av. Det gjør liksom den delen av villmarkstilværelsen litt enklere. Vi pakker ut i gapahuken og finner oss til rette før far går igang med sin store lidenskap, å fiske. Jeg står og fisker og løser verdensproblemer i lang tid mens Conrad og Billy (hunden) løper rundt og leker.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.