Friluft
Friluftslivs fotogalleri

Med kano langs Sølna

Både Femunden, Isteren og Sølensjøen er populære mål for padleentusiastene i sommerhalvåret, men langt færre velger å legge kanoturen langs elva Sølna. De få som prøver seg på dette varierte vassdraget vil imidlertid neppe angre, for mer idyllisk padletur skal du lete lenge etter! Vi la turen til den andre helga i august.

Tekst og foto:
Aleksander Myklebust

VANNSPEIL: En blikkstille vannflate blir som et speil som reflekterer solnedgangen.

Foto: Aleksander Myklebust

For å hindre langdryg bæring, valgte vi å sjøsette de tre kanoene våre like ved stedet der veien krysser elva på vei mot Storlægda. Dette gjorde det lett å fylle fartøyene med bagasje, og etter å ha plassert en av de to bilene ved Sølenkroken, var vi klare for en hyggelig overnattingstur i spennende og variert natur.

Aleksander Myklebust

Aleksander Myklebust (f. 1993) er utdannet fotojournalist fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er tatt opp som yngste medlem i foreningen Norske Naturfotografer, og jobber til daglig som journalist i Gudbrandsdølen Dagningen. Han er også forfat-ter av seks bøker, to alene, og fire sammen med andre.

Myklebusts bilder har blitt premiert i en rekke internasjonale fotokonkurranser, blant annet Nordic Nature Photo Contest, Memorial Maria Luisa i Spania og «naturfoto-grafenes Oscar» – BBC Wildlife Photographer of the year.

Selv om han har en forkjærlighet for det enkle friluftslivet, er han også fascinert av dyr og fugler. Dette er noe han forsøker å spre videre, både gjennom ord og bilder.

For flere bilder, se www.almyfoto.com

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.