PENSUM

Tjekkisk Gulasj

Tekst og foto:
Trude Witzell

De fleste vet at Gulasj kommer fra Ungarn, men det finnes nesten like mange variasjoner av gryta som det finnes land i verden. Jeg har lært meg den tsjekkiske versjonen, eller litt mer presist, Marek fra Tsjekkia sin versjon.

Bålrundstykker Jeg hadde store planer om å servere nystekte rundstykker til gryta, men de ble så gode og vi var så sultne at de ble spist opp lenge før gryta var klar. Det er lite som slår nystekte rundstykker med bare smør på.

Gulasj til 3 store porsjoner

  • 400 gram biffkjøtt

  • 500 gram (4 store) løk

  • 4 ss paprikapulver

  • 3 dl vann

  • En klatt smør

  • Salt

  • 3 store poteter

Kutt opp løk og fres den i smør noen minutter. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 cm og ha det i gryta med løken. Fres dette sammen noen minutter, før du tilsetter paprikapulveret.

Tilsett deretter vann, men litt om gangen; la det nesten koke bort før du tilsetter mer. Deretter skal gryta bare småputre med lokk til kjøttet er helt mørt, ca. 1-2 timer.

Smak til med litt salt før servering.

Mens gryta putrer pakker du inn potetene i folie. Legg de i glørne på bålet og la de ligge der like lenge som gryta putrer.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.