Friluft

Den lille Syltraversen

Denne turen tar deg over to av de tre høyeste toppene i Sylan. Du får klyve opp topper, balansere på smale egger, se Sylbreen på nært hold og oppleve den gode følelsen av at det begynner å bli bratt under fjellstøvlene.

TIL TOPPS: Tåken senker seg plutselig og Storsylen dykker frem fra tåka mens Johannes Moxness fra Trondheim klatrer til topps på pinakelen på Sylryggen under vår klatretur på den store Syltraversen.

En av de mest legendariske turene i Midt-Norge er «den store Syltraversen». Denne krever dog både klatring og rappellering hvilket kan begrense mange. På den lille Syltraversen så unngår man dette ved å starte fra den andre siden (du går fra nord til sør) og vandrer opp på Lillsylen (1.705 moh.) og Storsylen (1.762 moh.) etterpå. Start kan skje fra Nedalshytta eller Storerikvollen (litt lengre tur). Vandre inn mot Syltjønna og passer bekken fra Syltjønna på egnet sted, straks under 1.000 meters koten (ta hensyn til vannføring og usikre snøbruer).

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.