Friluft

Fordi det er mulig

Tekst og foto:
Magne Klann

«Norge om babord» er en dag for dag reiseskildring fra verdens lengste seiltur med enmannsjolle. Magne Klann seilte fra Nordkapp til Lindesnes. Turen tok 49 dager. Dette er en tilpasset versjon, og noen utdrag fra boka.

STEIGEN: Fantastiske omgivelser på Røyrholmen utenfor Engeløya i Steigen. Men her var det ikke drikkevann å finne. Det er uvant å ikke kunne drikke så mye man vil.

Det var en slags mental startlinje rett nordover fra Nordkappmonumentet. Jeg lå en drøy nautisk mil fra land (ca. 2 km). Spent og forventningsfull. Brått ble jeg revet ut av den nesten lydløse tilværelsen i min lille farkost. Det var en kraftig lyd like ved. Jeg hørte lyden før jeg så noe som helst. Det var et surklende åndedrag med en kraft og bass-resonans så jeg holdt på å omkomme av sjokket. Lyden kunne vært brukt i «Ringenes herre» eller andre filmer der man trenger å gi styrke og kraft til et dyr av enorme dimensjoner.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.