Friluft

Vi gir deg turtips til spennende områder

Tekst: Den Norske Turistforening

Foto:
Natalie Hermansen

DNT UNG lanserer regnbuelua

Den finnes alt i grønn, rød og gul. Nå kommer DNT-lua i regnbuens farger. 1. april for fem år siden lanserte DNT ung grønne luer for single og røde luer for de som var i et forhold. Spøken tok av i sosiale medier og siden den gang har grønn lue blitt et uttrykk og en merking de fleste friluftsglade, single kjenner til.

- Regnbuelua har de seks karakteristiske pridefargene, som symboliserer blant annet felleskap. Lua skal gi et tydelig signal om at alle er velkommen i naturen, uavhengig av identitet, kjærlighet og seksuell legning, sier nyvalgt leder i DNT ung, Markus Malmin.

Singelturer for skeive

I fjor sommer ble DNT ung utfordret på at de kun arrangerer singelturer ut ifra et tradisjonelt kjønnsrollemønster. Derfor skal DNT ung nå også arrangere singelturer for «skeive» på fjellfestivalen Vinjerock i sommer.

– Regnbuelua er ment for alle som ønsker å støtte opp om og ta et aktivt standpunkt til verdiene regnbuefargene står for, fremfor alt friheten til å være seg selv. Og; vi har flere eksempler på par som har funnet hverandre takket være den grønne lua. Vi håper at noe så enkelt som et nytt hodeplagg vil føre flere sammen! sier Markus Malmin.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.