Friluft
Fotogalleri

Jøa – der himmelen møter storhavet

På innsiden Folla, litt sør for Vikna på Namdalskysten, ligger øya Jøa. Øya på ca. 55 km2 er nok mest kjent som dikteren Olav Duuns rike.

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

HAVPADLING: Vi hadde med havkajakker og fikk noen fantastiske øyeblikk på sjøen. Med havblikk og solnedgang er det lite som kan måle seg med å sitte å duve på sjøen og se utover mot solnedgangen. Folda, med Viknas øyrike lå utenfor oss: Abelvær, Gjæslingan og Nordøyan, og i sør Otterøyav

Her, hvor himmelen møter stor havet, kan du oppleve ei blanding av ro og spenning som er langt borte fra hverdagens kjas og mas.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (12) og Kaja (8).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.