Friluft

Til fots gjennom Troms fylke

En ferd gjennom hele Troms fylke og et hav av opplevelser lå bare og ventet. Med sekken på ryggen og en liten tåre i øynene vandret jeg sakte men sikkert vestover, forbi elver som kutter seg gjennom terrenget, ned til langstrakte fjorder omkranset av bratte fjell og med skog så langt en kan se. Alt opplyst av midnattssolen.

Tekst og foto:
Linas Johan Hanssen Hauge

MIDNATTSSOL: Senja er nok et av de fineste stedene i Troms. Når det kom atter en solskinsdag blant regnværet måtte vi en tur opp på Husfjellet for å se midnattssola og det fantastiske landskapet. Berg kommune

I jula 2017 fikk min tante påvist kreft, og etter et kort sykehusopphold døde hun tidlig januar 2018. Det var ingenting vi kunne gjøre, og hjelpeløse var vi alle vitner til hennes forfall. Følelsen av å ikke kunne hjelpe de som man er glad i, er fullstendig ødeleggende. Jeg ønsket å hjelpe til, for hvert år blir det påvist over 30.000 nye tilfeller av kreft, og litt over 10.000 dør, og det blir for mange. Jeg bestemte meg for å gå gjennom alle kommunene i Troms fylke og samle inn penger til Kreftforeningen fra kommuner, bedrifter og enkeltpersoner.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.