Friluft

Med kano og fiskestang i Valdres

Pappa, når det blir sommer, kan vi to dra på tur igjen? Du mener slik tur vi var på i fjor, da vi sov i telt og fisket? Ja, men denne gangen vil jeg ikke ha bare en natt. Jeg vil ha to! Hva vil du vi skal gjøre da? Vi skal sove i telt, lage god mat på sånn primus, vi skal fiske og ikke gå så mye. Ikke gå så mye? Da kan vi kanskje padle kano? Ja!

Tekst og foto:
Knut Harald Bergem

KANOTUR: Nydelig padling i bekken ned mot Tjernet og Søre Kjølen.

Bestillingen fra Harald, 7 år, var ganske så klar. Og som svært turglad far en fornøyelse å få. Så da gjensto det egentlig bare å finne ut hvor. Førsteprioritet på en slik tur er selvsagt at barna skal få en god opplevelse. På fisketur betyr det at det bør være lett å få fisk. Samtidig hadde det jo vært flott med et turmål hvor fars trang til litt større ørret også kunne bli tilfredsstilt.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.