Feil
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 63

Norges fineste turer

Lagt til: fredag 07. desember 2012 19:04

Vi skulle kåre Norges fineste tur, men til slutt endte vi med to vinnere...

I hele 2012 har vi i samarbeid med leserne av Friluftsliv, Friluftsrådenes Landsforbund, Statskog og Helsport jobbet fram mot en kåring av Norges Fineste tur.

Nå er avstemningen over, og tallenes tale er klar: Dronningruta fra Stø til Nyksund har fått klart mest stemmer, og Remi Vangen står som vinner av turutstyr for 15.000,- fra Helsport.

St-Nyksund

De som har fulgt med prosessen vil ha fått med seg at vi på et tidspunkt avgjorde at avstemningen måtte startes, på nytt på grunn av sterk misnøye med avstemningssystemet. Dette slo imidlertid svært uheldig ut for turen som da ledet klart, med kun et par dager igjen til avgjørelsen skulle falt: Røa i Femundsmarka - lagt inn av Glenn-Ove Ellingsen. Det var heller ingenting som tydet på at de hadde benyttet seg av smutthullene i avstemningssystemet.

Etter et par runder i tenkeboksen stod det klart for oss: Her må vi rett og slett kåre to vinnere. Men så var det dette med premiene da… En telefon til kåringens sponsor Helsport løste dette i en fei: Så klart skulle begge få premie! Statskog stiller dessuten med gratis hytteovernattinger til begge vinnere.

Roa-femundsmarka

Ved nærmere ettertanke liker vi dette resultatet svært godt, spesielt om vi ser på hva som var grunnen til at vi i det hele tatt startet denne kåringen: Både bladet Friluftsliv, Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund har alltid hatt hovedfokus på hvilket fantastisk land Norge er for den turinteresserte. Vi ønsket at folk kunne presentere sine favoritturer og skape engasjement rundt de. Engasjement har det vært i rikt monn, og vi har fått mange fine kandidater, ti verdige finalister og nå altså to flotte vinnere. Vinnerne viser også på mange vis spennvidden i de norske turmulighetene:

Innlandet og kysten

Nord-Norge og Sør-Norge

Urskog og fjellterreng

En klassisk villark og en litt mer ukjent rute - med fremtiden foran seg.

Vi gratulerer vinnerne. De vil bli kontaktet i løpet av helgen, og vi takker deltagere samt de som har stemt.

 

Søk

Nyhetsbrev

Godbiter fra bladet

 • Grønland - del 1

  Friluftsliv på Grønland er mye mer enn innlandsisen. I en serie satte vi fokus på de mange alternativene. Først ute var Marit Holm som tok for seg Diskobukten.

  Grønland - del 2

  Andre del av vår serie om friluftsliv på verdens største øy tar for seg de sommerlige turmulighetene i området rundt Kangerlussuaq - den lange fjorden.

  Grønland - del 3

  Grønlands østkyst byr på fantastiske muligheter for padling. Vi inviterte en ringrev til å beskrive en tur langs brefronten.

  Grønland - del 4

  Austmannadalen var stedet Nansen kom ned etter sin jomfrukryssing av innlandsisen på Grønland. Vi har fulgt etter i hans fotspor.

  Sarek - Nordens største villmark

  Sarek Nasjonalpark i Sverige er kjent for sine kjempeelg og en tallrik bjørnebestand. Vi dro dit på vinteren, når bjørnen ligger i hiet og elgen har flyttet ned i lavlandet.

  Børgefjell i -40oC

  Vi satte kursen inn i Børgefjell ei nyttårshelg. Det skilte over 50 grader mellom varmeste og kaldeste temperatur. En skikkelig storm fikk vi også med oss. En tur å huske på...

  Med kajakk på Svalbard

  Mange har snakket om å padle rundt Spitsbergen. Noen få har prøvd. Enda færre har klart det. Store opplevelser får man uansett i Norges nordligste villmark.

  På ski over Alaska

  Bengt Rotmo og Are Johansen krysset Alaska på ski, langs ruta for hudeløpet Iditarod. I løpet av 72 dager opplevde de kontrasten i "Det store landet".

  Alvdal Vestfjell

  Øst for Rondane finner du Alvdal Vestfjell. Her ligger mulighetene til rette for flotte, turopplevelser. Vi tok med teltet og dro på vintertur.