Feil
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 63

Åpning av Fulufjellet nasjonalpark

Lagt til: onsdag 06. juni 2012 06:12

På lørdag ble vi en nasjonalpark rikere, da Fulufjellet nasjonalpark i Ljørdalen i Trysil åpnet. Fulufjellet blir vår 35. nasjonalpark og utgjør 82,5 kvadratkilometer.

 

 

Plasseringen av den nye nasjonalparken er mellom Ljørdalen i Trysil kommune og svenskegrensen. Området er 82,5 kvadratkilometer og sammenhengende inngrepsfritt. Like over svenskegrensen finnes også et verneområde. De to områdene tilsammen utgjør over 500 kvadratkilometer.

Vegetasjonen i området anses som spesiell, da den er preget av ekstremt artsfattig vegetasjon. I noen lisider finnes også eldre gran og furutrær, der noen furutrær som kan være opp mot 350 år gamle. To sopparter som står på rødlista vokser i området; sibirkjuke og sjokoladeskjuke. Det er også registrert gaupe og brunbjørn i området.

Fulufjellet er tidligere mye brukt til jakt, fiske og friluftsliv. Men tvil ikke; det skal fortsatt være tiltatt!

Les mer om åpningen av Fulufjellet nasjonalpark

fulufjellet

Utsikt nordover mot Gnolla fra Storgnollen. Foto: Trygve Opseth / http://ljorafoto.com/

 

 

 

Søk

Nyhetsbrev

Godbiter fra bladet

 • Grønland - del 1

  Friluftsliv på Grønland er mye mer enn innlandsisen. I en serie satte vi fokus på de mange alternativene. Først ute var Marit Holm som tok for seg Diskobukten.

  Grønland - del 2

  Andre del av vår serie om friluftsliv på verdens største øy tar for seg de sommerlige turmulighetene i området rundt Kangerlussuaq - den lange fjorden.

  Grønland - del 3

  Grønlands østkyst byr på fantastiske muligheter for padling. Vi inviterte en ringrev til å beskrive en tur langs brefronten.

  Grønland - del 4

  Austmannadalen var stedet Nansen kom ned etter sin jomfrukryssing av innlandsisen på Grønland. Vi har fulgt etter i hans fotspor.

  Sarek - Nordens største villmark

  Sarek Nasjonalpark i Sverige er kjent for sine kjempeelg og en tallrik bjørnebestand. Vi dro dit på vinteren, når bjørnen ligger i hiet og elgen har flyttet ned i lavlandet.

  Børgefjell i -40oC

  Vi satte kursen inn i Børgefjell ei nyttårshelg. Det skilte over 50 grader mellom varmeste og kaldeste temperatur. En skikkelig storm fikk vi også med oss. En tur å huske på...

  Med kajakk på Svalbard

  Mange har snakket om å padle rundt Spitsbergen. Noen få har prøvd. Enda færre har klart det. Store opplevelser får man uansett i Norges nordligste villmark.

  På ski over Alaska

  Bengt Rotmo og Are Johansen krysset Alaska på ski, langs ruta for hudeløpet Iditarod. I løpet av 72 dager opplevde de kontrasten i "Det store landet".

  Alvdal Vestfjell

  Øst for Rondane finner du Alvdal Vestfjell. Her ligger mulighetene til rette for flotte, turopplevelser. Vi tok med teltet og dro på vintertur.