Turområder

For en tid tilbake presenterte vi turmuligheter på Grønland i en serie på fire artikler. Nå er hele serien tilgjengelig…

I sommernummeret av Friluftsliv har vi en stor sak om potensielle nye ekspedisjonsmål. Erik Halvorsen & Anders Ebbestad har sett…

Det er ikke lett å få øye på dette vesle lægret, der det ligger noen hundre meter oppe i lia,…

Rundt omkring i norsk natur ligger mange spennende overnattingssteder, blant annet i form av hytter, steinbuer, gammer og hellere. I…

Det er enda tid til en tur langs Rallarveien før høsten setter inn for fullt. De fleste sykler, men noen…

Mellom de to bosetningene Sisimiut og Kangerlussuaq på Vest-Grønland går ei løst merka rute. Distansen er oppgitt til alt fra…

Noen velger en litt annen livsstil enn andre. For noen år tilbake traff vi en kar som hadde bosatt seg…

Finnmark har mange flotte lakseelver, hvor man kan slippe til for en rimelig penge. Vestre Jakobselv er en av de,…

Man trenger ikke nødvendigvis dra langt og være lenge borte for å ha en fin tur. Mange fine opplevelser ligger…

Side 4 av 4

Søk

Nyhetsbrev

Godbiter fra bladet

 • Grønland - del 1

  Friluftsliv på Grønland er mye mer enn innlandsisen. I en serie satte vi fokus på de mange alternativene. Først ute var Marit Holm som tok for seg Diskobukten.

  Grønland - del 2

  Andre del av vår serie om friluftsliv på verdens største øy tar for seg de sommerlige turmulighetene i området rundt Kangerlussuaq - den lange fjorden.

  Grønland - del 3

  Grønlands østkyst byr på fantastiske muligheter for padling. Vi inviterte en ringrev til å beskrive en tur langs brefronten.

  Grønland - del 4

  Austmannadalen var stedet Nansen kom ned etter sin jomfrukryssing av innlandsisen på Grønland. Vi har fulgt etter i hans fotspor.

  Sarek - Nordens største villmark

  Sarek Nasjonalpark i Sverige er kjent for sine kjempeelg og en tallrik bjørnebestand. Vi dro dit på vinteren, når bjørnen ligger i hiet og elgen har flyttet ned i lavlandet.

  Børgefjell i -40oC

  Vi satte kursen inn i Børgefjell ei nyttårshelg. Det skilte over 50 grader mellom varmeste og kaldeste temperatur. En skikkelig storm fikk vi også med oss. En tur å huske på...

  Med kajakk på Svalbard

  Mange har snakket om å padle rundt Spitsbergen. Noen få har prøvd. Enda færre har klart det. Store opplevelser får man uansett i Norges nordligste villmark.

  På ski over Alaska

  Bengt Rotmo og Are Johansen krysset Alaska på ski, langs ruta for hudeløpet Iditarod. I løpet av 72 dager opplevde de kontrasten i "Det store landet".

  Alvdal Vestfjell

  Øst for Rondane finner du Alvdal Vestfjell. Her ligger mulighetene til rette for flotte, turopplevelser. Vi tok med teltet og dro på vintertur.