Turområder

Frister det med en skikkelig bretur? Vi har sett på hvordan du kan bygge opp kompetanse på bre; fra de…

Denne boka er resultatet av Jan-Eilert Pedersen sine over 1000 døgn i felt på Nordkalotten.

Planlegger du tur til Jotunheimen? Har du vært der og lengter tilbake, eller er du bare sugen på å se…

Helga 18. -21. juni inviteres det til brefestival i Jostedalen. Programmet er variert, både på og utenfor breen.

Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund har samlet seg om en ny, ikkekommersiell turportal på nett. Mye informasjon ligger allerede ute, og…

Godt over 40 grader variasjon i temperaturen i løpet av ei uke på tur. Det hører med til sjeldenhetene. Men…

I vår serie om sjelfulle overnattingssteder i norsk natur har vi her tatt for oss tre rekonstruerte ljorestuer i et…

Femundsmarka er selve definisjonen på et villmarksområde for de fleste av oss. Rundt i området finnes også et knippe skikkelige…

Helga er gjerne alt for kort når man skal på tur etter en lang arbeidsuke, men det finnes en del…

Barndommens tilsynelatende uinntagelige fjell blir brått litt greiere når man får noen år på baken. Friluftslivs Bengt Rotmo kunne til…

Når høsten strammer grepet deler turfolket seg grovt sett i to grupper: De som begynner å lete etter det første…

Side 3 av 4

Søk

Nyhetsbrev

Godbiter fra bladet

 • Grønland - del 1

  Friluftsliv på Grønland er mye mer enn innlandsisen. I en serie satte vi fokus på de mange alternativene. Først ute var Marit Holm som tok for seg Diskobukten.

  Grønland - del 2

  Andre del av vår serie om friluftsliv på verdens største øy tar for seg de sommerlige turmulighetene i området rundt Kangerlussuaq - den lange fjorden.

  Grønland - del 3

  Grønlands østkyst byr på fantastiske muligheter for padling. Vi inviterte en ringrev til å beskrive en tur langs brefronten.

  Grønland - del 4

  Austmannadalen var stedet Nansen kom ned etter sin jomfrukryssing av innlandsisen på Grønland. Vi har fulgt etter i hans fotspor.

  Sarek - Nordens største villmark

  Sarek Nasjonalpark i Sverige er kjent for sine kjempeelg og en tallrik bjørnebestand. Vi dro dit på vinteren, når bjørnen ligger i hiet og elgen har flyttet ned i lavlandet.

  Børgefjell i -40oC

  Vi satte kursen inn i Børgefjell ei nyttårshelg. Det skilte over 50 grader mellom varmeste og kaldeste temperatur. En skikkelig storm fikk vi også med oss. En tur å huske på...

  Med kajakk på Svalbard

  Mange har snakket om å padle rundt Spitsbergen. Noen få har prøvd. Enda færre har klart det. Store opplevelser får man uansett i Norges nordligste villmark.

  På ski over Alaska

  Bengt Rotmo og Are Johansen krysset Alaska på ski, langs ruta for hudeløpet Iditarod. I løpet av 72 dager opplevde de kontrasten i "Det store landet".

  Alvdal Vestfjell

  Øst for Rondane finner du Alvdal Vestfjell. Her ligger mulighetene til rette for flotte, turopplevelser. Vi tok med teltet og dro på vintertur.