Tortillas med variasjoner

Lagt til: torsdag 04. mars 2010 10:38

Turmat trenger slett ikke være kjedelig. Her er en rett med tilnærmet uenderlige variasjonsmuligheter. Raskt og enkelt er det også.

Variasjon i turmaten er viktig. Her er en enkel rett som kan varieres nesten i det uendelige, og som garantert vil slå godt an hos den yngre garde.

Vi plukker stadig opp utenlandske matimpulser her til lands, og det er bare naturlig å ta med en del av dette på tur. Basis for denne retten er tortillas; myke lefser som kan fylles med hva som helst. Vi valgte denne gangen å gå for det enkle, og fylte tortillaene med norvegia, en litt skarp tomatdip – egentlig ment for potetgull samt noen pølsebiter. Tortillaene ble brettet og stekt et lite minutt på hver side i steikepanna. Vi brukte steikepanne med teflonbelegg og det var ikke nødvendig å smøre panna. Det er viktig at panna ikke er for varm, slik at osten rekker å smelte før lefsene blir svidd. Det er plass til to brettede tortillas samtidig i panna, og det er derfor mulig å drive den reneste serieproduksjonen. 

Et lite utvalg av ingredienser.
 
Som nevnt har denne retten et betydelig potensial for variasjon. Det er bare fantasien, og plassen i ryggsekken som legger begrensninger. Dersom du bruker mye fyll i tortillaene må du steke de over svakere varme og i lengre tid.
Du skal spise ganske mange tortillas for å bli skikkelig mett, så retten passer nok best som en liten lunch eller et mellommåltid.

Denne retten trenger ikke lang tid i panna

Noen mulige varianter:

Frisk:
Pesto, tynne tomatskiver, nykvernet salt og pepper og  cheddarost.
Fyldig:
Stekt bacon, tomatsaus, hermetisk mais og cheddarost
Italiensk:
Blåmuggost,  svarte oliven og hakket rødløk
Hot:
Pepperonipølse, hakket chili og jarlsbergost
Fransk:
Hakket løk, hakket tomat, litt balsamicoeddik og hvit geitost (chevre)
Illsint:
Stekt sopp og stiltonost

Søk

Nyhetsbrev

Nyttige matlenker