Om bladet Friluftsliv

I Friluftsliv finner du både inspirasjon og informasjon, enten du er på jakt etter spennende turmål, nye aktiviteter eller forsøker å orientere deg i jungelen av tilgjengelig turutstyr.

 

I Friluftsliv finner du artikler om krevende langturer, side om side med enkle tips til aktiviteter i ditt eget nærmiljø. Vi kan like gjerne presentere en sak om spikking av seljefløyte i vårskogen, som en ekstrem padletur fosser og stryk. Hovedtyngden av reportasjene ligger et sted midt i mellom - på et nivå som er gjenkjennelig for folk flest. Vi følger tur- og ekspedisjonsmiljøet tett og presenterer jevnlig interessante personligheter.

tonejorunntveito

Bladet drives av en gjeng friluftfolk med lang og allsidig erfaring. Vi deler gjerne av det vi har lært om å ferdes ute, enten det gjelder pakking av sekk og pulk, fornuftig påkledning, teltoppsetting i uvær, bålfyring i vanskelige forhold eller tips til velsmakende og fornuftig turmat.

Vi mener at utstyrstester er noe man skal ta alvorlig. Langvarig bruk i felt er alltid den viktigste basisen i våre tester, men kan man måle noe i stedet for å synse, så gjør vi det også.

For oss er det også viktig å formidle kunnskap om naturen vi alle ferdes i. Det gjør vi både gjennom informative artikler om flora og fauna, og gjennom spektakulær bilder fra landets beste naturfotografer.

00322

Hvem er vi?

Bak Friluftsliv står selskapet Friluftsliv Multimedia AS. Det eies av oss som driver bladet i dag - sammen med de originale gründerne fra 1996. Til daglig jobber denne gjengen i større og mindre grad med bladet.

 
Bjørn A. Esaissen - Ansvarlig redaktør/daglig leder
Bjørn er den eneste som har jobbet i Friluftsliv hele veien fra starten og fram til i dag. Bjørn trives med lange skiturer på fjellet og har gjennomført åtte langturer på Svalbard. For Bjørn er det lite som kan måle seg med Dovrefjell en gnistrende vinterdag. Sommerstid er laksefiske den store lidenskapen. Da passer det bra å bo på Melhus, noen steinkast fra Gaula. Bjørn var forresten på Nordpolen allerede i 1998, som pressetalsmann for en ekspedisjon.
 
Bengt Egil Rotmo - Utstyrsekspert
Skal man si én ting om Bengt, så må det være at han er glad i å gå på ski. Med ski på beina har han krysset Alaska og gått gjennom Nordvestpassasjen. Han har to ganger gått til Sørpolen, har krysset innlandsisen i Patagonia, vært på Nordpolen, og krysset Grønland tre ganger. Da har vi enda ikke nevnt alle gangene han har krysset Finnmarksvidda på ski. Bengt er ikke så glad i å skryte av seg selv, så vi låner i stedet Børge Ousland sin beskrivelse: "Børge considers him one of the calmest and strongest people in the business – and thus a great asset to every expedition." 
 
Steinar Væge - Journalist
Steinar liker bratt terreng og har vært DNT-guide på bre- og toppturer siden 1998. Han har lang erfaring fra skiturer, breturer, fotturer og tinderangling i både Norge og andre europeiske land. Steinar er fast journalist for Friluftsliv.
 
Øystein Skålevik - selger
Øystein styrer vårt lille avdelingskontor i Bergen. Når han ikke selger abonnement og annonser for Friluftsliv er han gjerne på tur, enten det er i Finnmark, på Hardangervidda eller i Bergens nærmområder. Han er stadig på tur i sin 25 år gamle, hjemmesydde lavvo og har svart belte i kollektivtransport.

Søk

Nyhetsbrev

Nyeste utgave

Turutstyr: Tester og tips

Vårt to mann store testteam har et firesifret antall soveposedøgn bak seg. Det består av en teoretisk anlagt nerd med doktorgrad og en praktisk anlagt ingeniør, noe vi mener er en suveren kombinasjon. 

00293

00331

00315

kokesystemer