For freelancere

Friluftsliv kjøper noe av stoffet til bladet fra freelancere. Vi har først og fremst knyttet til oss en del personer med spesialkunnskaper innen temaer som vi selv har liten kunnskap om. I tillegg hender det vi kjøper enkeltsaker fra personer som har en interessant historie å tilby. Det er i første rekke saker om turer og turområder vi er ute etter. Saker fra norsk natur har størst sjanse til å komme på trykk, men vi publiserer også noe utenlandsstoff fra tid til annen.

Før du setter deg ned og skriver kan du godt se gjennom punktene under, så slipper vi at både du og vi bruker tid på noe det uansett neppe blir noe av. Dersom du fortsatt tror det kan være aktuelt å levere saker til oss etter at du har lest de, så hører vi gjerne fra deg:

Bilder

Vi trenger gode bilder til saken. Vi vil  ha bilder som også inkluderer mennesker. Gjerne av folk i aktivitet. Ikke send lysbilder i posten uten at vi har bedt om det. Vi tar intet ansvar for stoff vi ikke har bestilt! Send oss heller ikke gigantiske digitale filer på mail før vi eventuelt ber om det. 1000 pixler i lengste bilderetning er mer enn nok for en første titt.

Tema

Vi er mest interesserte i grundige, faktabaserte saker om turområder og aktiviteter. Artikler  om barn, ungdom og familier på tur er også interessant. Vi ser gjerne flere saker skrevet av kvinner! Merk at vi er like interessert i saker fra kyst og skog som fra høyfjellet. Tema vi nettopp har dekket grundig er naturlig nok mindre interessant i en periode etterpå. Normalt er vi ekstra glade for godt stoff fra Sør- og Vest-Norge. Kjenner du ikke bladet fra før, så les noen av sakene som ligger på nettstedet, eller kjøp et eksemplar eller to, så ser du litt hva slags type stoff vi trykker.

Tekst

Ikke skriv for langt. Du trenger ikke fortelle om turen fra A til Å. Beregn 2000-3000 tegn, inkludert mellomrom, for hver ferdig side i bladet. Om du i tillegg husker at vi sjelden bruker mer enn 3-4 sider på en sak, har du noe å gå ut fra.
Teksten vil vi gjerne ha som word-fil, uten masse formatering.

Økonomi

Friluftsliv er et relativt lite blad noe honorarene våre gjenspeiler. Hva vi betaler for en sak vil variere noe fra tilfelle til tilfelle, men vi vil aldri være helt på nivå med blad som har ti ganger så stort opplag som oss. Vi syns dette er et rimelig prinsipp, men du er så klart i din fulle rett til å ha andre meninger om saken. På den positive siden kan du notere at vi - i motsetning til stadig flere aktører i bransjen - ikke prøver å ta fra deg opphavsretten til arbeidet ditt!

Friluftsliv.no

Skal du på langtur, eller har du en historie du vil formidle til andre friluftsfolk. Da kan den kanskje legges ut på Friluftsliv.no? Vi betaler ikke for stoff til nettstedet, men om du har en friluftsskribent i magen er det et fint sted å starte. 

Respons

Vi prøver å svare på henvendelsene vi får, men kan ikke garantere at vi rekker over alt. Siden bladet vårt heter Friluftsliv - ikke kontorliv - kan det også ta tid før du får svar på om saken din er interessant. Vi kan imidlertid love at du får svar fra oss så fort som mulig om vi liker det vi ser.

Har vi ikke skremt deg enda? Da kan du ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  . Skriv gjerne hva slags sak det gjelder i emnefeltet på e-posten

Søk

Nyhetsbrev

Nyeste utgave