Feil
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 63

Skandinavias nye kajakkfestival

Lagt til: mandag 13. mai 2013 09:14
Den nye festivalen, West Coast Water, vil samle kajakkentusiaster fra hele Europa den 24. – 26. mai, i skjærgården som ble kåret til en av verdens beste naturopplevelser av CNN i mars i år. 
Tanumstrand ligger et steinkast fra Grebbestad i svenske Bohuslen, kun to timer fra Oslo.  
 
CNN hyller den vest-svenske skjærgården
«Har du noensinne fantasert om å gli stille gjennom vannet i en kajakk, campe på små, øde strender på lyse sommernetter med selskap av seler mens du suger til deg den unike følelsen av sjø og skjærgård, da mangler du ingenting her!» skriver CNN i sin hyllest av skjærgården utenfor Tanumstrand.
 – West Coast Water skal bli en årlig samling for alle som elsker skjærgården og padling. Valget falt på Tanumstrand på grunn av beliggenheten kun få padletak unna de beste skjærgårdsområdene, og  ettersom hotellet har alt som behøves for en stor festival. Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted for en kajakkfestival i verdensklasse, sier Glenn Matsing hos arrangøren Go Outside Media.
 
00316
Foto: Fredrik Schenholm
Lær teknikk av kajakklegende
På festivalen kan den som vil både teste årets kajakker og utstyr, høre foredrag av inspirerende profiler i kajakkmiljøet og delta på kurs og lære teknikk av ingen ringere enn kajakklegenden Nigel Foster. Det blir også mullighet til å delta i konkurranser, eller bare gli rundt i den nydelige skjærgården.
 – Dette er en festival for alle som er engasjert i eller nysgjerrig på padling. Det er forskjellige vanskelighetsgrader og vinklinger på programmet slik at både eksperter, nybegynnere og familier kan delta. Vi vil også vise bredden innen padling, og har med elementer av både surfski, kanadisk kano, havkajakk, SUP (stående brettpadling) og elvepadling. Ellers har vi Gourmetpadling med lokalkulinarisk tema, noe som aldri før har vært presentert i et padleprogram. Det er en personlig favoritt jeg gleder meg veldig til, forteller Matsing.
 
Fremdeles ledige plasser
Maria Jarenfors, markedssjef for hotellet Tanumstrand, gleder seg til festivalhelgen.
 – Vi er veldig glade for at West Coast Water valgte Tanumstrand. Dette er en fantastisk mulighet for folk å få oppleve den unike naturen vi har her, og vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for at festivalen blir en suksess. Det er fremdeles billetter igjen, og ledige rom og hytter. Men så fort været blir fint vet vi at det kommer til å gå fort unna  sier Jarenfors.
Besøk festivalen på nett: http://westcoastwater.outsideonline.se/
00317
Foto: Svante Hutengren

Mer i denne kategorien: « Strandryddedagen 2012

Søk

Nyhetsbrev

Padleskolen

Denne artikkelserien er et samarbeid med Norges Padleforbund, som står for det redaksjonelle innholdet. Her finner du de første ni artiklene i serien, som fortsatt lever i beste velgående som fast spalte i hver utgave av bladet. Klikk på bildene for å lese artiklene i pdf-format.

 • Del 1: Om bord - og ut igjen

  Det er alltid greit å starte med begynnelsen. Her lærer du å komme deg trygt om bord, og ut av kajakken igjen

  Del 2: Lær riktige fremdriftstak

  Her lærer du hvordan du på en mest mulig hensiktsmessig måte får kajakken til å gå framover. Kanskje ikke så dumt?

  Del 3: Slik velger du kajakk

  Føles det enorme utvalget av kajakker mest som en ugjennomtrengelig jungel? Her får du sårt tiltrengte tips for å finne riktig kajakk til ditt bruk.

  Del 4: Slik velger du padleåre

  Det er ikke bare-bare å velge riktig padleåre heller. Her får du vite fordeler og ulemper med ulike typer.

  Del 5: Vinterpadling

  Denne delen av padleskolen har nok mer karakter av en turreportasje enn faktasak, men litt inspirasjon til å komme ut i vinterkulda får du nok.

  Del 6: Kameratredning

  Sikkerheten skal alltid ha full oppmerksomhet. Her får  du instruksjon i kameratredning med kajakk.

  Del 7: Overnattingstur

  Hvordan er det å dra på overnattingstur med kajakk? Her får du råd og tips om dette.

  Del 8: Rulla - del 1

  Her går vi gjennom hvordan du blir vant til å være under vann og får roen som trengs for å lære teknikken på rulla.

  Del 9: Rulla - del 2

  Når vannfølelsen sitter er det tid for å terpe teknikk. Her får du en grunding gjennomgang.