DN lanserer villaksportalen.no

Lagt til: onsdag 25. april 2012 06:40
Direktoratet for naturforvaltning har opprettet en egen portal for villaks, røye og sjøørret. Informasjon om laksefiskene er nå blitt enklere å hente frem.

Villaksportalen.no tar for seg bestandstilstandene, fiskeregler, forvaltning av laksefiskene og hvilke påvirkningsfaktorer som virker på dem. Det var Miljøverndepartementet som fremmet forslaget grunnet at de ønsket å samle og tilgjengeliggjøre kunnskap og hvordan man bevarer ulike laksefisker, samt hvilke påvirkningsfaktorer som virker.

- Vi opplever at laks, sjøørret og sjørøye er et av våre områder hvor det er mest interesse fra publikum og andre deler av forvaltningen. Både fiskere, elveeiere, naturvernere og andre næringsinteresser er opptatt av villaksen. Det er kanskje ikke så rart: den er nærmest en ikonisk art med stor økonomisk og kulturell verdi, sier direktør for DN Janne Sollie.

Besøk villaksportalen.no

00008

Mer i denne kategorien: « Isfiske på hodet

Søk

Nyhetsbrev

Gode fiskelinker

 • Generelt

  Fiskeravgiften: Skal du fiske laks og sjøørret  må du betale fiskeravgiften. Det fikser du greit på nettet.

  Fiskeknuter: Nettsidene til "Team Tåke har en del generelle tips om knyting av fiskeknuter. Har også en fin oversikt over ulike knuter med gode bilder og oppgitt bruddstyrke for stiv og myk sene.

  Fiskeknuter2: På animated knots får du svært gode instruksjoner for et utall knuter, både for fisking og andre aktiviteter.

  Fjellfiske: På nettsiden www.fjellogfiske.no finnes en fin guide til fisking på fjellet. Her er det litt av hvert av tips å ta med seg.

  Fiskersiden.no: Stort utvalg av artikler om mange ulike typer fiske.

  Inatur.no: Tilbud om fiske i hele Norge, og du kan enkelt kjøpe fiskekort på nett for utskrift på egen skriver.

  Fluefiske

  Fluefiske.net er den største norske fluefiskesiden. Jevnlig oppdateringer og et svært aktivt forum.

  Fluefiskesiden.no har blant annet en fin seksjon med insektlære, noe som kan være interessant for flere enn fluefisker.

  Rackelhanen.se: Svensk fluefiskeside med mange år på baken. Det er mye informasjon å hente her.