Feil
 • JUser::_load: Unable to load user with id: 63

Padler Norges kyst mot kreft

Lagt til: tirsdag 05. juni 2012 06:15

Ove Karl Bertin Hatlem har startet sin lange padletur fra Kirkenes til Oslo. Bortsett fra fysisk og psykisk styrke, samt mye turerfaring har han også med seg kreftsaken i bagasjen.

 

Han har allerede tatt sine første "Padletak mot kreft". Mottoet til Ove Karl Bertin Hatlem er godt synlig på nettsiden hans. Ved å padle Norges kyst skal han samle inn penger til kreftsaken. Hatlem mistet selv sin far i kampen mot kreft. Det var etter dette at planen om padleekspedisjon og innsamlingsaksjon ble unnfanget.

7_37

Ove Karl Bertin Hatlem padler Norges kyst mot kreft.

Padleturen er regnet til 3500 km og målet er å bruke cirka 82 dager. Dette krever en god padledisiplin. Hatlem skal følge en rytme med seks timer padling, etterfulgt av seks eller atten timers hvile.

Hatlem mener helse er et stikkord i kampen mot kreft, og forskning på fysisk aktivitet og kreft viser at aktivitet kan bidra til bedre livskvalitet hos den livssyke. Kreftsenter for Opplæring og Rehabilitering (KOR) på Haukeland Universitetssykehus jobber mot å etablere et arbeidsbelastningtesting laboratorium for å kunne gi viktige forskningsdata på kreftpasienter og fysisk aktivitet.

- Når flere mennesker lever lenger med kreft er det viktig å ikke bare ha fokus på det som gjør syk, men også på det som gjør friskt. Fysisk aktivitet gir helse, også for den som lever med kreft, skriver Hatlem på nettsiden.

padletak_mot_kreft

Norskekysten er en tøff kyst med mange harde strekninger å krysse. Men det vil også bli dager med rolig sjø, som denne.

For å samle inn penger til turen er det mulig å sende donasjon til saken via nettsiden hans. På ferden har han også med seg to mini-Anna dukker som skal brukes til kursing og undervisning i hjerte-lunge redning (HLR). Inntektene fra kursene går direkte til saken.

For å finansiere turen og anskaffe utstyr har Hatlem motatt gode sponsormidler fra blant annet Salmon Group, God Tur og Ur og Foto Bergen. Etter turen skal alt utstyr som har en gjenbruksverdi auksjoneres bort. Pengene fra auksjonen går til kreftsaken.

Besøk Hatlems nettside og følg med hans kamp mot kreft!

http://www.norgeskystenikajakk.net/

Søk

Nyhetsbrev

Nyheter fra Gamme Expeditions

 • På ørkentokt i Maspalomasdynene

  24 Jan 2018 | 10:58 pm

  Jeg har alltid vært fascinert av ørkenen. Oaser, kameler, salt og gull. Endeløse karavaner gjennom sahara. Den brennende og livsfarlige varmen. Og den fantastisk frustrerende sanden. Jeg tror det er[…]

  Les mer …
 • Første 7a+ onsight

  16 Jan 2018 | 9:30 pm

  – Disse veiene har visst blitt litt dårligere i det siste, forteller Marcos i det vi barberer understellet på leiebilen mot noen steiner. Marcos fortalte om et uoffisielt crag i[…]

  Les mer …
 • Klatredag 2

  6 Jan 2018 | 9:14 pm

  I dag reiser vi til Fatago. Om Sorriera-feltet er Marcos andre hjem, så må dette være det tredje. Han kjenner hver stein, hver rute og hvert flytt. Ikke så rent[…]

  Les mer …
 • Gran Canaria – Getting there..

  3 Jan 2018 | 8:56 pm

  Jeg skjønte at det skulle bli en lang dag. Både i det jeg satte føttene ut av senga og ned på gulvet, og da   jeg presterte å knuse paden[…]

  Les mer …