Feil
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 63

Bok: Fototips for turfolk

Lagt til: onsdag 28. mars 2012 08:01

Sammen med "Baffin Babe" Kristin Folsland Olsen har Friluftslivs redaktør gitt ut en bok om fotografering på tur. Kanskje du kan plukke opp noen tips?

I følge forfatterne er dette ikke boka om å sitte 14 dager i toppen av en furu på jakt etter det ultimate bjørnebildet. Boka skal derimot gi tips for den som ønsker å komme hjem fra tur med bedre bilder av egne opplevelser. Forfatterne sier det selv på dette viset:

«Vi fotograferer når vi er på tur – vi drar ikke på tur for å fotografere. Dessuten fotograferer vi aktiviteter og opplevelser som vi selv tar aktivt del i, enten det er i fjellveggen, skiløypa eller lakseelva. Dette skiller oss fra både natur- og sportsfotografer, og gjør at vi møter mange av de samme utfordringene som vanlige friluftsfolk.»

Boka er delt i fire seksjoner: Den første omhandler fotoutstyr for turbruk. I den andre gjennomgås et knippe tekniske og komposisjonsmessige virkemidler du kan bruke for å understreke poenger og stemninger i bildene dine. Den største delen av boka er viet konkrete fototips tilknyttet ulike friluftsaktiviteter, som klatring, skikjøring, fotturer, bålfyring, fiske og nattstemninger. Avslutningsvis ser forfatterne på hvordan du kan bruke bildene dine på nett, i foredrag eller i artikler.

Boka er gitt ut på Tun Forlag og koster 299,-

TUN_KNIPS_Forside2_Low

 

Søk

Nyhetsbrev